Hvorfor anvende Melatonin ?

1. Fordi præparatet er fremstillet efter GMP—konceptet

2. Fordi det udvindes fra cacaoplanten
Melatonin er en aminosyre som produceres af epifysen.
Det dannes som tryptofan og omdannes om dagen til serotonin med variationerne i kropstemperatur og lys. Under mørke omdannes tryptofan til melatonin, udvundet fra cacaoplanten (rig på serotonin) har det en bedre kvalitet.

3. Fordi det indeholder zink orotat
... Jeg vil gerne stille et spørgsmål om anvendelsesmåden. Hvorfor skal melatonin tages i kombination med zink?
Fordi netop i de år, hvor jeg var optaget af forskning i melatonin ved INRCA i Ancona (Istituto di ricerche gerontologiche Nino Masera), udførte forskerne Nicola Fabris, Eugenio Mocchegiani og andre kolleger, som i årevis har studeret de immunstimulerende og anti-aging-effekter, som zink er i besiddelse af, et forskningsprojekt i sygdommen AIDS. På den måde gjorde de den helt enestående opdagelse, at oralt indtaget zink var i stand til forebygge en lang række af de såkaldte opportunistiske sygdomme af forskellig natur (virale, mykotiske, bakterielle og parasitære) som rammer AIDS-patienter, der er stærkt immunhæmmede. De vigtige arbejder er blevet publiceret i de lægevidenskabelige tidsskrifter Journal of the American Medical Association (JAMA) i1988 og Journal of Nutrition i 2000.
Det var derfor en logisk konklusion: zink er i stand til at forebygge opportunistiske sygdomme, som følger med AIDS. Og melatonin?
I starten af halvfemserne havde jeg i samarbejde med andre foretaget studier, senere publicerede i specialtidsskrifter, hvor vi have observeret hvordan melatonin alene er i stand til at genopbygge zinkniveauet i blod hos senescente dyr. Det var derfor klart, at der var en direkte forbindelse mellem zink og melatonin. Desuden manifesterede deres aktion sig som synergetisk i genopbygningen af immunforsvaret under aldringsprocessen! Det er kendt, at zinkmangel er et sikkert alderdomsparameter (niveauet falder konstant gennem årene).
På baggrund af de lovende eksperimentelle og kliniske resultater, som vedrørte den hurtige genopbygning af immunforsvaret med parret zink-melatonin, var mit næste skridt at formulere en tilknytning mellem melatonin og zink.
I den efterfølgende fas4e, dvs. den som vedrørte de kliniske beviser for brugen af melatonin i forbindelse med en organisk zinkforbindelse, nemlig zinkorotat (som har den fordel, at det lettere optages i de organiske processer, da zink er en vigtig del af mere end tohundrede enzymer), bestemte jeg, at afrikanske AIDS-patienter var ideelle til at vurdere elementernes forbindelse. Præparatet er ugiftigt og uden bivirkninger og økonomisk pga. de lave omkostninger forbundet med melatonin. hvilket var perfekt til den afrikanske befolknings ekstreme fattigdom.
(Noter fra bogen "Centoventi e passa, di media" [Hundredeogtyve og mere, i gennemsnit] af Prof. Walter Pierpaoli og Pippo Zappulla)


Key Melatonin is Danmark site by of Melatonin International Key Melatonin