Hvad er melatonin?

Melatonin er et naturligt aktivt stof, der produceres i pinealkirtlen (corpus pineale) og forekommer i alle livsformer.

Melatonin er et "intelligent" molekyle med mange funktionsmåder. Det arbejder selektivt og agerer kun, når og dér hvor der er behov for det.

Derudover er det et stof, der ikke foreviser nogen kontraindikationer og ikke medfører nogen bivirkningen overhovedet.

Det mest værdifulde melatonin er plantebaseret og udvindes af kakao.

Melatonin har en direkte indvirkning på søvnen, da det er det naturlige stof, der på sikker vis bestemmer sove-vågen-cyklussen.

Produktet skal altid indtages en halv time, før man går i seng – om muligt altid på samme tidspunkt, således at der kan skabes en stabil dagsrytme. (En pille om aftenen).

Melatonin har en direkte indvirkning på pinealkirtlen, mens dennes aktivitet forbliver uændret. Stoffet beskytter mod ældning. Pinealkirtlen er et meget lille organ, der sidder ved hjernestammen, og som er forbundet med hjernen samt det neuroendokrine system, det hormonelle system og nervesystemet via et komplekst forbindelsesnet.

Vi kan med sikkerhed påstå, at pinealkirtlen (corpus pineale) er nøglen til aldersforståelse, da kirtlen lige fra fødslen og indtil døden kontrollerer den daglige mængde hormoner (dagsrytme) og således regulerer vores organismes funktioner som helhed.

Det er bevist, at melatonin forbedrer vores immunsystems effektivitet og øger vores naturlige immunforsvar og således beskytter os mod almindelige sygdomme (influenza, forkølelse osv.) samt mod typiske alderdomssygdomme: kræft, kardiovaskulære sygdomme og autoimmunsygdomme.


Key Melatonin is Danmark site by of Melatonin International Key Melatonin